zaterdag 15 mei 2010

Geurhartje en lapjesmarkt

Afgelopen donderdag was het hemelvaartsdag en Paul was lekker vrij. Helaas was het niet zult mooi weer, ik had het KOUD!!! 's Middags zijn we naar de stoffenmarkt in Lelystad geweest en daar het ik weer wat leuke stofje gescoord voor bij mijn verzameling en ook leukje bandjes die ik goed kan gebruiken wanneer ik weer eens iets voor Jesse ga maken. Ik was verkleumd en daarom hebben Paul, ik en Jesse even gezellig bij de Intratuin een kopje thee met een gebakje gehaald in het restaurantje, heerlijk!

Door al die gezellige lapjes kreeg ik zin om iets te maken. Dus heb ik dit geurhartje gemaakt met heerlijke lavendel erin. De lavendel had ik al een tijd liggen, maar intussen was ik nog even bevallen en is er dus niks meer gekomen van het idee om geurzakjes te maken, tot donderdagavond.

Het hartje is van een restje stof en bestempeld. Ik heb hem aan de deur van Jesse zijn kamertje gehangen aan de vlinderhanger die ik ook afgelopen donderdag bij de Intratuin gekocht heb. Schattig is die he! Alleen hoef je bij Jesse niet stil te zijn, die slaapt overal doorheen, maar gaat om het idee he! Nu ruikt het in ieder geval heerlijk naar lavendel als je Jesse zijn kamertje binnenkomt.

En nog even een detailfoto:

Oke het hartje verdient nog geen schoonheidsprijs (stempel niet helemaal in het midden), maar het is ook de eerste keer dat ik er eentje maak. Ikzelf vind m erg leuk geworden en voor mij hoeft het ook niet allemaal perfect te zijn. Moet eerlijk zeggen dat ik er best trots op ben haha. Helemaal mijn naaitechniek op de naaimachine, is namelijk best een gepriegel zo een klein hartje met die bochten. Was ook slim dat ik hem eerst helemaal dicht had genaaid, waardoor ik hem dus niet meer kon vullen. Slim he! Dus moest ik een deel weer opentornen, vullen en weer op de machine dichtnaaien. Mja, dat is nou eenmaal handwerken op de Ellen-manier.

Hieronder nog een foto van mijn aankopen op de stoffenmarkt. Altijd weer jammer dat het maar 2x per jaar is en dat ik niet even een blik geworpen had op mijn lapjes thuis, want nu wist ik niet meer precies wat ik nodig had, maar achteraf gezien heb ik de juiste aankopen gedaan...
Deze lapjes gaan gezellig de lapjesplank op en wachten totdat ik ze nodig heb. Dat uiltje vond ik ook zoooo leuk! Die ga ik denk ik op een lakentje of iets dergelijks voor Jesse maken.

Oke nog even een foto van mijn lapjeskast tot nu toe dan. Hier moet ik de nieuwe lapjes nog wel aan toevoegen:

Kijk, daar word ik nou gewoon vrolijk van haha! Een andere keer laat ik wel weer de hele kast zien, maar alles wat zich buiten het beeld van de camera bevind ligt overhoop haha, sloddervos. Maar ik ken ook maar weinig mensen die hun hobbykamer keurig netjes weten te houden, hoort er toch een beetje bij he...


Bedankt voor het kijken!!

0 lieve reacties: