zondag 15 juli 2012

Zelf stempels maken

Vrijdag heb ik voor het eerst zelf een stempel gemaakt, een klein kaboutertje. Op het net vind je veel mooie stempels die mensen zelf gemaakt hebben. Zo mooi als dat ben ik nog lang niet! Maar het is wel erg leuk om er eens aan te beginnen. Bij de hobbywinkel kocht ik een gutssetje en bij de Action wat gummetjes. Helaas bleken deze, toen ik het doosje openmaakte, rond te zijn en had ik er niks aan :( In een rommeltjesbakje vond ik nog een oud gummetje en besloot deze te proberen (je moet toch wat). Op internet zocht ik een leuk plaatje en trok deze over met een zacht potlood. Leuke tip: Ik leg gewoon een papiertje op mijn beeldscherm, aangezien mijn printer het onlangs begeven heeft. Op deze manier gaat het ook prima!. Dit is mijn stempeltje geworden met het afdrukje ernaast.
 Sorry voor de vlekkerige achtergrond, maar dat is mijn werkplek (lapje roze/witte stof met een Ikea bureaubladlegger eroverheen) en al dat verf geeft wel iets artistieks vind ik zelf hahaha...

Hoe maak je nu zo een stempel zelf? Heel makkelijk:

- Je koopt een gummetje bij de Hema (50 cent)
- Je print een plaatje uit (of zoals ik heb gedaan, wit papiertje op je beeldscherm)
- je legt het potloodtekenringetje/printje (met de inkt/potloodkant op de gum) op je gum en wrijft op de achterkant even goed met je vinger.
- Het plaatje staat nu (let op: in spiegelbeeld!) op je gum
- Je gutst het uit met de guts. Bedenk goed welke stukjes je wit en gekleurd wilt hebben op je afdruk. - Lijntjes in het plaatje snij ik met een dun streepje uit.
klaar!!
Tijdens het snijden kan je proefdrukken. Plekjes die nog zichtbaar zijn kan je dan nog bijsnijden.

Ikzelf vind het niet gek voor de eerste keer! Dit gummetje was een goedkope uit een setje, niet echt fijn. Inmiddels heb ik wat gummetjes bij de Hema gehaald, die schijnen erg geschikt te zijn. Voor 50 cent heb je dan je persoonlijke stempel, joehoe!!! Ik wil nog restjes hout halen om de stempels op te plakken, zodat het er echt als een stempel uit zal zien.

Dit stempeltje ga ik gebruiken bij het kadootje voor Jesse zijn juffen. Ik heb een zakje gemaakt van kaboutertjesstof, maar die laat ik later nog zien. Het stempeltje pas er in ieder geval perfect bij!

Op youtube en internet kan je veel voorbeelden en tutorials vinden, erg handig en leuk!

Bedankt voor het kijken!!

7 lieve reacties:

Alie zei

Leuk geworden Ellen, ik heb me er ook aan gewaagd de afgelopen tijd, en het is verslavend :-)

groetjes, Alie :-)

Jacqueline zei

Ik had het nog nooit gezien. Wat een leuk idee! Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Marlies zei

Dat is goed gelukt. Wat ga je nog meer maken?

Groetjes Marlies

Loves to Create by Jacqueline blog zei

Super en wat een lief kaboutertje heb je gemaakt super leuk!!!!

Joke zei

Heel erg lief! Leuk he die stempels zelf maken, en zoveel leuk ideetjes te vinden!

Anoniem zei

Hoi Ellen,

Via google ben ik op jou blog terecht gekomen, leuk! Vanavond heeft mijn oudste zoon een stempel aan zijn juf gegeven, een stempel die ik voor haar had gemaakt. Stempels maken is zo verslavend! maar ook zooo leuk! Je eerste stempel is goed gelukt zeg!

Misschien vind je het leuk om mijn gemaakte stempels eens te zien, op mijn blog?

Groetjes,
Thea.

Anoniem zei

super leuk idee maar het is zondag dus kan geen gummetje kopen ik gebruik daarom maar even aardappels kan ik daar vast wat op oefenen :p