zondag 6 mei 2012

I spy bag

Ik vind het altijd leuk om op internet te zoeken naar leuke dingen om voor Jesse te maken. Zo kwam ik op Pinterest leuke I spy bags tegen. Het leek me erg leuk om zo een 'zoekzakje' te maken.

Het is op zich niet zo moeilijk om te maken, maar het plastic blijft af en toe plakken op het voetje van de naaimachine, waardoor het tijdens het naaien nog weleens mis ging, zucht! Maar het is gelukt en dit is het geworden:

 Het zakje is gemaakt van stof en gevuld met rijst (je kan ook ander vulmateriaal gebruiken als droge bonen of van die parel-achtige dingen). Ook is er aan de voorkant een kijkvenster gemaakt, zodat je in het zakje kan kijken (gemaakt van transparant tafelzeil). De bedoeling is dat Jesse alle dingen die in het zakje verstopt zitten gaat zoeken. Het houdt hem wel even bezig, wat mij vooral handig lijkt als hij ergens lang moet wachten!
 Aan het zakje zit een gelamineerde foto met alles wat in het zakje verstopt zit, zodat hij weet waar hij naar zoeken kan.
 Jesse is hier druk bezig met het zoeken naar spulletjes en het ontdekken van alles wat erin zit! Hij is nog iets te jong om echt gericht te zoeken, maar hij schatert het uit als er weer iets nieuws voor het kijkvenster verschijnt.
Zoals je ziet een succes. Hij vraagt elke dag of hij met het zoekzakje spelen mag, aahh. Dan word je als moeder toch weer blij van!

8 lieve reacties:

Heidi... zei

O, wat een leuk idee zeg! Had geen idee eerst wat het nu eigenlijk was. Zo te zien vind Jesse het ook erg leuk :-)

Margreet zei

Wat schattig zeg, kan me voorstellen dat je daar erg blij van word. Iets met liefde gemaakt wat zo gewaardeerd word. Top!
Gr. Margreet

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Wat een geweldig stukje speelgoed heb je hier gemaakt Ellen! Kijk je mannetje een lol hebben ermee...leuk dat label eraan, waar de inhoud op staat. Superleuk!

groetjes, Alie :-)

Marlies zei

Wauw Ellen, wat een leukk idee, en wat is hij mooi geworden.

Groetjes Marlies

Anne zei

Dat is een leuk idee! Zoiets heb ik nog nooit gezien.

Dit ben ik zei

Wat een leuk idee. Dit ga ik ook maken! mijn jongste dochter is net 2 geworden, dus wie weet vindt ze het straks erg leuk om te doen, net als jouw zoontje. Ik ga je volgen. Misschien vindt je het leuk om ook eens op mijn blog te kijken. groetjes Kathy (zoemende bijtjes)

Anoniem zei

Jeetje, wat leuk zeg! En wat een superschattige foto..!

TamaraD zei

Wat een enorm leuk idee zeg! Ik had ook nog nooit zoiets gezien!