zaterdag 20 maart 2010

zelf zeep maken..

Nja, de vorm dan...
Dit staat al een tijdje op mijn to-do lijstje, maar het is er aldoor niet van gekomen. Ik zag namelijk een tijdje terug bij Your Zoap (http://www.yourzoap.nl/) hele leuke zeepkettingen. Deze kan je in je kledingkast hangen of op het toilet of waar je maar wilt. Ze ruiken heerlijk naar de zeep die gebruikt is. Je kan deze leuke kettingen natuurlijk ook zelf maken. Er zijn veel verschillende workshops voor te volgen. Ik heb vandaag kant-en-klare zeepjes gekocht bij Your Zoap, maar uiteraard kan je de zeepjes dus ook gewoon zelf maken en dat wilde ik graag proberen.

Dit is mijn eerste uitprobeersel.
Je hebt nodig:

- stuk zeep
- rasp
- bakje
- water
- vormpje (bijv. om koekjes te bakken)
- sateprikker
- handdoek Eerst rasp je een stuk zeep. Ik heb de helft van een gewoon blok gebruikt om 1 zeepje te maken. Her geraspte zeep doe je in een bakje en je giet er een klein beetje water bij (niet teveel!). Dit kneed je samen tot 1 geheel. Dan pak je het gewenste vormpje en druk je in de zeep (net als koekjes). Haal het er voorzichtig uit en doe er een sateprikker doorheen. Dan krijg je dit:

Laat het geheel nu opdrogen en je hebt je eigen zeepje. Misschien kan je het ook wel in het vormpje laten drogen, dat weet ik niet. Ga ik bij de volgende maar eens proberen. Als het opgedroogd is haal je de sateprikker eruit en kan je door dit gaatje een touwtje doen om het zeepje aan de ketting te rijgen.

Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Ik heb al schelpen liggen voor aan de ketting (met gaatje) en kralen en touw. De volgende keer laat ik wel zien hoe je de ketting zelf kan maken.

Dit is het eindresultaat geworden:
TFL!!!!

1 lieve reacties:

Anneke (An) Wijers zei

Wat een leuk idee.
Heel anders dan scrappen
maar het proberen waard, hihihi!

Gelukkig zien we je weer eens, Ellen.
Hoe is het er nu mee?
Natuurlijk eerst de verhuizing
en je zwangerschap komt er nog eens bij.
Ik hoop dat alles goed gaat!!!