zondag 15 november 2009

Boerdoekje voor uk

Jawel hoor, de zwangerschapshormonen beginnen toe te slaan! Inmiddels ben ik alweer 18 weken ver. Mijn broeken passen niet meer, maar gelukkig ben ik niet misselijk meer, joehoe!

Ik had laatst allemaal leuke stofjes besteld en ben gisteren voor het eerst aan de slag gegaan. Gelukkig was ik weer opgeknapt, want ik was 1,5 week ziek geweest, pppffff..

Mijn eerste creatie voor onze ukkepuk is een boerdoekje/spuugdoekje geworden. Je kan het doekje over je schouder leggen en dan kan uk een boertje laten en zo worden je kleren niet vies als er met dat boertje nog een en ander meekomt ;).

Dit is de achterkant:


En dit is de 'spuugkant':


De 'spuugkant' heb ik gemaakt van een gastendoekje dat ik op maat geknipt heb. Ik heb voor gebroken wit gekozen, omdat het unisex is. De achterkant bestaat uit 2 leuke boerenbont lapjes en een rood geruit lintje, afgezet met biasband. Deze kant leg je op je schouder, zodat uk niet de leuke lapjes onderspuugt hihi.
De volgende keer wil ik een leuk gekleurd badstofje gebruiken. Ik heb al een ruitje liggen en een met stippen.

Ik heb nog nooit zoiets gemaakt, dus ben er best wel trots op! Aangezien we nog niet weten of we een kleine boy of girl gaan krijgen, heb ik het maar op aquablauw gehouden met rood en wit. Kan voor allebei vind ik!

Dit is het oorspronkelijke patroon:

Uiteindelijk heb ik dit patroon niet gebruikt, maar meer als inspiratie. Mijn eigen patroon heb ik uit papier geknipt, zodat ik m vaker kan gaan gebruiken om nog meer doekjes te maken. Ik denk dat ik vandaag een blok met een belletje erin ga maken voor in de box. Lijkt me ook leuk om te doen!
Tot slot wil ik mijn scrapkast nog even delen. Deze is namelijk omgetovert tot scrap/lapjeskast. De rechterkant heb ik ingerischt met lapjes en fournituren. Het ziet er echt supergezellig uit!


Thanks for looking!!!!! En tot de volgende keer!!!

3 lieve reacties:

Patricia zei

Hoi Ellen,

Lang geleden dat ik je gesproken heb!! Maar zo te horen gaat alles nu goed met zowel de trotse mama en papa en de uk!! Je spuuglap is echt supergaaf geworden!!

Grtz Patricia

Floortje zei

Wauw, die kast ziet er inderdaad jaloersmakend gezellig uit! En je spuuglap is mooi geworden zeg en dat voor een eerste, echt knap. Veel plezier met je leuke lapjes.
Groetjes, Floortje

Frences zei

Wat heb jij een geweldige ruimte en die kast/stofjeskast, wauw!! geweldig hoor!

Mooie dingen maak je, ga hier vast vaker komen!

Groetjes Frences