zondag 30 september 2012

Knutselen met kinderen: herfst

Vrijdag kwam ons neefje logeren en na een dag spelen en een avond keten leek het me wel leuk om de dag erop eens met de mannen te gaan knutselen. Omdat het herfst is hebben we voor iets herfstig gekozen. Ik had nog een eierdoos liggen en aan de slag dan maar!

Grote neef maakte een vleermuis van 3 eierdopjes aan elkaar. Idee heb ik van Pinterest. En Jesse en zijn neef maakte allebei een spinnetje. Dat idee heb ik van mezelf, want dat heb ik met mijn kleuters wel vaker gemaakt.

Dit is het eindresultaat geworden!

Het is echt heel simpel. Je hebt alleen een eierdoos nodig. Voor de vleesmuis knip je 3 eierdopjes aan elkaar en voor de spin heb je er maar 1 nodig. Dan verf je het helemaal zwart en laat je het drogen. Wij hebben er wiebeloogjes op geplakt, maar oogjes kan je eventueel ook met witte verf maken. Daarna bij de spin 8 gaatjes geprikt voor de poten en met chenilledraad de pootjes gemaakt. In allemaal een gaatje bovenop voor het lintje en klaar! De vleermuis en rechter spin zijn door een 5-jarige gemaakt en de linker spin door een 2-jarige (met wat hulp voor pootjes en lint).

Kijk ze eens lekker bezig:

De spin van Jesse hangt in zijn seizoenstak op zijn kamertje, heel leuk! Zijn neef heeft het mee naar huis genomen.

Fijne zondag!

3 lieve reacties:

Marlies zei

Wat leuk is dat geworden, en helemaal passend bij het weer.

Groetjes Marlies

nit@ zei

Dat ziet er gezellig uit en resultaat mag er wezen!

groetjes
anita

elske zei

het is al wel even geleden dat je het geplaatst hebt maar het ziet er wel heel leuk uit!!!
groetjes elske