zondag 1 mei 2011

Speeldoospopje

Om mijn 'oude' hobby maar weer eens op te pakken en om de nog nader te beschrijven reden, maakte ik gisteren dit speeldoospopje:
Het patroon van dit popje heeft geschiedenis. Al ver voordat ik ooit zwanger was heb ik het gekocht bij atelier Wollepop. Een heel schattig winkeltje dat toevallig bij mijn moeder in de straat zit. Ook heb ik het bijbehorende muziekdoosje toen gekocht. Toen ik het hoorde wist ik dat als ik ooit een kindje mocht krijgen, ik dit popje ging maken met dit muziekje erin.
Maar toen ik zwanger was en de zwangerschap en kraamtijd alles behalve voorspoedig liep, heb ik geen fut en tijd voor gehad om het te maken. Ook de maanden erna stond mijn hoofd er niet naar en Jesse had inmiddels een mooie mobile met lampjes die vlinders op het plafond projecteerde, dus had ik er ook geen haast mee. Daarna dacht ik dat Jesse er alweer te groot voor zou zijn en helaas pindakaas het er toch niet meer van zou komen.

 MAAR bij oma heeft Jesse een 'ouderwets' speeldoosje en dat vind hij toch wel heel erg leuk en fijn. Vooral als hij overdag slaapt (want dan zie je de lampjes op het plafond toch niet) is het toch wel fijn om nog een speeldoosje voor hem te hebben. En dus ben ik gisteren aan de slag gegaan en heb het dan toch gemaakt!
Het was heel erg leuk om dit weer eens te doen! De katoenen geruite lapjes op het kraagje heb ik zelf bedacht en het popje is verder van flanel gemaakt. Ik weet alleen niet meer hoe het melodietje dat het speelt heet :(

Jesse is er erg blij mee en ik heb hem vandaag al een aantal keren aan gehad, een succes dus! En daar doe ik het toch allemaal voor   
                                

Fijne zondag allemaal!!!! 

7 lieve reacties:

Brenda zei

Wat een super lief muziek-poppetje zeg! Je moet er maar op komen op zoiets zelf te maken! Ik vind hem in ieder geval super leuk!
Lieve groetjes en een fijne dag nog!
Brenda ♥ ♥ ♥

mariska zei

Aaaah wat schattig zeg!
Ziet er super lief uit. En heerlijk he, die ouderwetse dingetjes. En wat leuk dat Jesse het ook zo leuk vind.

Liefs mariska

Marlies zei

Wat mooi, en dat kraagje vind ik helemaal het einde.
Marlies

Johanna zei

Heel schattig!! En leuk dat je deze uiteindelijk toch hebt gemaakt!

Groetjes, Johanna

brigitte zei

Wat een schatje.
Helemaal goed dat je het toch maakte.
Groetjes en een fijne dag Brigitte

Michelle zei

Een schatje! Hij is echt heel leuk!

groetjes,
michelle

Erna zei

Het verhaal alleen al geweldig zeg.
En ook de uitwerking is fantastisch geworden.

Groetjes Erna