zondag 10 oktober 2010

Mandje en speldenkussen uit het boek Eline's huis

Jaaaaa, ik heb het boek Eline's huis!! Joehoe! Het is zo een leuk, mooi en geweldig boek met leuke ideeen. Dit is de voorkant van het boek:
Ik heb hem zaterdag gehaald bij http://www.yourzoap.nl/. Ik twijfelde eerst nog of ik hem zou kopen, maar toen ik hem inkeek was ik meteen verkocht! Helaas konden wij in de middag niet komen tijdens de officiele  boekpresentatie, maar gelukkig hebben we het boek alsnog kunnen laten signeren door Eline zelf! Ook heb ik meteen wat materialen uit het boek aangeschaft, zodat ik dit weekend al aan de slag kon. Helaas liet mijn budget het niet toe om alles aan te schaffen wat ik wilde haha.
Dezelfde avond ben ik meteen aan de slag gegaan met het mandje, wat dat was toch wel mijn favoriet. Vanmiddag heb ik hem af kunnen maken en nu kan ik hem op mijn blog laten zien!

Dit is het mandje in mijn kast (klik om te vergroten):


 En nog even een close-up:

Ik ben er helemaal blij mee! De materialen voor Eline's boek heb ik in het mandje gedaan. Op het labeltje zit een geborduurd roosje. Helaas had ik niet de goede DMC kleuren thuis liggen, dus heb ik het gedaan met de kleuren die ik had. Binnenkort maar even aanschaffen.
De lapjes zijn van Eline's huis stof 'Roses are red". De voering is een lapje van mezelf en ook het biasband is van mezelf. De naturelstof is van de Ikea. Het was de eerste keer dat ik met van die patchwork lapjes aan de stoei ging en zoiets gemaakt heb, dus ik vind het toch best goed gelukt voor de eerste keer...Het was wel even wennen hoor (nieuwigheid) en ik zal maar niet verklappen hoe vaak ik het biasband opnieuw heb moeten naaien (had ik ook nog nooit gedaan).

Ik heb al helemaal zin om het volgende project te gaan maken. Ik denk dat ik eerst het speldenkussentje ga maken(zodat niet elke keer mijn spelden op de grond vallen!) en dan begin aan die ontzettend schattige vogeltjes...

UPDATE:
Vanmiddag ben ik aan de slag gegaan met het speldenkussentje. En ook deze is helemaal leuk geworden. Hij was best snel klaar, totdat ik het bloemetje moest haken haha...Stokjes, halve vaste??? Maar het is gelukt! Nu heb ik eindelijk een speldenkussentje, joehoe! Vandaag viel namelijk alweer het bakje met spelden op de grond, dus ik ben zo blij dat ik ze nu in het kussentje prikken kan!!!

 Dit is mijn speldenkussen geworden:

Iets dichterbij (ja de achtergrond bleek best fel!)


En zo ligt het nu naast me op mijn werktafel (gezellig en met een oude wasknijper als boekenlegger):


Hij lijkt best op het voorbeeld toch? Alleen heb ik niet de 'Vintage' stof van Eline's huis gebruikt, maar een Tilda stofje en ook een ander lintje. Verder had ik niet zo een speciaal knoopding om met stof te kunnen bekleden, dus wat heb ik gedaan: een lelijke oude knoop gepakt, een stukje stof geknipt, langs de randen gestikt, het knoopje erin gedaan met een beetje vulling, het stiksel dichtgetrokken en voíla! Het effect is practisch hetzelfde, alleen een stukje goedkoper...

Nou, het weekend is helaas alweer voorbij. Morgen en overmorgen weer werken en daarna maar eens kijken voor wat DMC garen.

Bedankt voor het kijken en ik vind het natuurlijk leuk als je een berichtje acterlaat!!!


5 lieve reacties:

* Daniëlle * zei

Wat schattig zeg! Die stofjes zijn ook zo leuk. Jij bent lekker aan het fröbelen. ;-)

Michelle zei

wat een schatjes!!!! ik dacht dat de stempels schattig waren, maar er is dus nog veel meer van Eline's huis! geweldig!

De sfeer van Toen zei

Hoi Ellen, Via via kom ik op je blog. Wat een heerlijke inspiratie! En wat is je mandje en het speldenkussen leuk geworden!!
Moet ik toch ook maar eens naar Your Zoap.. nu alleen nog een dikke portomonee :-))

Groetjes van Petra

Bizzy @ home zei

Heel lief allemaal. Het mandje en het kussentje. Ik stond vanmorgen ook met de lapjes en stempels in de hand. Maar heb het netjes terug gelegd...
Groetjes, Renny

brigitte zei

Dank je voor je berichtje op mijn blog.
Je bent zelf ook lekker crea.
Je blog ziet er erg leuk uit.
Ik ga je zeker vaker bezoeken.
Fijne zondag Brigitte